top of page

Kelly McAlinden Group

Public·15 members

Si Te Shkruaj Nje Punim Diplome.zip


Titulli: Si shkruhet një punim diplomeOrigjinali: Come si fa una tesi di laurea, le materie umanisticheGjinia: Shkencat shoqëroreAutori: Umberto EcoShqipëroi: Shpëtim ÇuçkaShtëpia botuese: DituriaViti: 2006Fq. 264Pesha: 0.331 kg.ISBN: 978-99943-46-05-9
si te shkruaj nje punim diplome.zipLiteratura shkencore (anglisht: scientific literaturecode: en is deprecated ) është një term nga fushat e metodologjisë, hulumtimeve shkencore, historiografisë dhe shkencës së bibliotekës e që përfshin botime shkencore që paraqesin vepra origjinale empirike dhe teorike në shkencat natyrore dhe shoqërore. Gjithashtu literatura është pjesë përbërëse e aparaturës shkencore të një libri ose punimi tjetër shkencor që paraqitet zakonisht në fund të tij, si një seksion më vete dhe që zakonisht titullohet thjeshtë Literatura ose në disa raste shkruhet Literatura e cituar, Literatura e konsultuar ose Literatura shtesë. Në këtë pjesë renditen të gjitha burimet primare, sekondare dhe terciare mbi të cilat është mbështetur hulumtimi, vepra shkencore ose shkrimi akademik. [1] Në disa qarqe akademike, termi Literaturë shpesh ngatërrohet me termin Letërsi (anglisht: The Literaturecode: en is deprecated ).


Rëndësia e llojeve të ndryshme të botimeve shkencore mund të ndryshojë midis disiplinave dhe të ndryshojë me kalimin e kohës. Sipas James G. Speight dhe Russell Foote, revistat e rishikuara nga kolegët janë forma më e spikatur dhe prestigjioze e botimit. [3] Shtypi universitar është më prestigjioz se botimi i shtypit komercial. [4] Statusi i punimeve shkencore dhe punimeve të konferencës varet nga disiplina; ato janë zakonisht më të rëndësishme në shkencat e aplikuara . Vlera e botimit si një raport paraprak ose shkencor në internet ka qenë në të kaluarën e ulët, por në disa lëndë, si matematika ose fizika e energjisë së lartë, tani është një alternativë e pranuar. 350c69d7ab


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...
bottom of page